Ongeluk zit in een klein hoekje en het kan natuurlijk gebeuren dat je een breuk in je voet of hand krijgt. Hier zijn gelukkig veel oplossingen voor. Je hand of voet wordt in het gips gezet en na een poosje ben je weer in de running. Toch kan een breuk in de hand, arm of been ook voor andere klachten zorgen. Posttraumatische dystrofie is daar een goed voorbeeld van. De dystrofie behandeling is er meestal op gericht om de pijn te verzachten.
Het is een aandoening waar mensen heel erg veel pijn van kunnen ervaren en het ontstaat meestal nadat er een ander letsel, zoals een breuk, in de ledematen was. Het is een aandoening waar nog niet heel erg veel over duidelijk is. Het lijkt er in ieder geval op dat het lichaam een soort van overreactie heeft op het letsel. Daar komt de pijn dan ook vandaan.
Behandeling van de pijn
Zoals eerder aangegeven is er bij posttraumatische dystrofie vaak veel pijn. Het lichaam of de zenuwen lijken te worden gestimuleerd, dit zorgt voor de pijn. Er is nog maar weinig bekend over de aandoening. De behandeling is er meestal op gericht op de persoon zo min mogelijk pijn te laten ervaren tijdens de klachten. Er kan bijvoorbeeld met pijnstillers gewerkt worden of met oefeningen tijdens de therapie. Mocht je klachten hebben van posttraumatische dystrofie is het altijd aan te raden om contact op te nemen met je huisarts. Ze kunnen je vervolgens doorverwijzen naar een specialist voor een behandeling.
Dit artikel bevat geen medisch advies.